Δειτε στο παρακατω βιντεο μια συνταγη από τα παλια που ειχε
ξεχαστει. Πετιμεζι από συκα. Στο εμποριο η τιμη του είναι μεγαλυτερη από το
πετιμεζι σταφυλιου και το χρησιμοποιουν γνωστοι σεφ.
Πετιμέζι σύκου… Ίσως η ελληνική απάντηση στο βαλσάμικο! Το
πετιμέζι σύκου θεωρείται ίσως κάτι εξεζητημένο, που το βρίσκει κανείς μόνο σε
κάποια μαγαζιά με τοπικά προιόντα και σε ντελικατέσσεν. Όμως η ομάδα αυτάρκειας
μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να το φτιάξει ο καθένας σπίτι του. Θα χρειαστείτε
υπερώριμα σύκα νερό και μεράκι, και θα έχετε ένα ωραίο πετιμέζι που μπορεί να αντικαταστήσει
την ζάχαρη ή το ξενόφερτο βαλσαμικο.